Activiteiten 2022

Activiteiten 2022

Op deze pagina publiceren we de activiteiten die in Nederland, of elders voor Hongaarse Zigeunermuziek – Magyar Nóta worden georganiseerd.

Zondag 23 oktober 2022 – 17:00 uur Online concert vanuit Boedapest – Ernő Oláh en zijn orkest

Nu de dagen weer korter worden, nemen we u graag weer online mee naar Boedapest voor een mooi concert. Op zondag 23 oktober a.s. speelt Ernő Oláh met zijn orkest vanuit restaurant Szeget met zijn zoon als tweede primás. We zijn heel blij dat het weer gelukt is om dit concert online te organiseren. Deze primás mag niet ontbreken in de concertreeks van de Magyar Nóta.
Zondag 23 oktober 17.00-19.00 uur via Facebook Magyar Nota, zie link
Bezetting:
Oláh Ernő – primás
Oláh Ernő junior – 2e primás
Oláh Norbert – brács
Vidák Béla – cymbalom
Váradi András – bas
Lukács Csaba – klarinet
Over Ernő Oláh
Als oudste zoon in een muzikaal gezin en als zoon van een bekende cellist bleek al snel zijn speciale band met de zigeunermuziek. Op zijn 10e mocht Ernő als violist deelnemen aan het 100-mans zigeunerorkest. In zijn jeugd heeft hij zijn opleiding aan het conservatorium gedaan en daarna ook les gehad van Sándor Járóka jr.. Op zijn 20ste heeft hij zijn eigen orkest opgericht waarmee hij binnen en buiten Hongarije speelt. In 2017 is hij op uitnodiging in Amerika geweest en sindsdien is hij een terugkerende gast in onder andere New York. Daarnaast is hij vaste gast bij Dánko Rádio.
Dit concert wordt mogelijk gemaakt met hulp van de donateurs van Stichting Magyar Nóta. Wilt u ook donateur worden, of een eenmalige donatie doen? Klik hier om naar de pagina te gaan om de mogelijkheden voor doneren te bekijken of direct een donatie te doen via iDEAL of PayPal/Creditcard.
Facebook