Activiteiten 2024

Update activiteiten 2024

7 mei 2024

Voor 2024 staan er weer meerdere mooie evenementen op het gebied van zigeunermuziek op het programma. Vanuit de stichting ondersteunen we projecten die dit nodig hebben, maar we delen ook graag evenementen met u die zonder onze steun tot stand komen. We willen alle muzikanten en organisatoren uitnodigen om concertdata met ons te delen, zodat we dit in de nieuwsbrief kunnen opnemen en op onze website kunnen vermelden. Heeft u dus een evenement toe te voegen aan deze lijst, stuur alstublieft de gegevens naar ons e-mailadres info@magyarnota.nl.

 
 

Orkest Servus – vrijdag 24 mei in De Nieuwe KHL Amsterdam

Ontsnap aan de Hollandse werkelijkheid en waan je voor even op een warmbloedig Hongaars feest. Met een opzwepend zigeunerorkest en uiteraard heerlijk eten en drinken. Daar knapt iedereen van op. Op deze lente-editie kun je getuige zijn van een wonderlijke transformatie: een Hollands muzikantengezelschap  in een opzwepend zigeunerorkest. In de sfeervolle achterzaal geniet je van heerlijk eten en drinken en van muziek uit het hart. De muzikanten van Servus spelen eigen composities en Russische, Yiddische en Joegoslavische nummers.

Zaal open vanaf 17.30, start muziek 18.30
7,50 entree
37,00 entree incl. een tweegangen menu

Kaarten zijn te bestellen via de website van De Nieuwe KHL: https://denieuwekhl.nl/podium/

Orkest Rádió Budapest – zondag 26 mei in Boerderij Kamps

Op zondagmiddag om 14.30 uur speelt het orkest Rádió Budapest in Rolde (Drente). Dit orkest brengt de prachtige klanken en ritmes van de Hongaarse zigeunermuziek weer tot leven. Geniet van swingende salonmuziek, meeslepende Russische liederen, pakkende Balkan melodieën en bekende klassiekers. Laat je meevoeren door de passie en energie van Budapest Zigeunermuziek.
Kaarten kosten € 25 per stuk en zijn te reserveren via de website https://boerderijkamps.nl/muziektheater/.

Lajos Sárközi trio – vrijdag 31 mei op Oranjewoud festival

Halverwege vorig jaar zijn we in contact gekomen met de organisatie van het Oranjewoud festival en hebben we de organisatie geattendeerd op Lajos Sárközi. Deze Hongaarse virtuoos zal als trio een combinatie spelen van Hongaarse zigeunermuziek en klassiek repertoire. Het festival vindt elk voorjaar plaats op binnen- en buitenlocaties in het historische Parklandschap Oranjewoud bij Heerenveen in Friesland. Iedereen die het festival voor het eerst bezoekt, wordt verrast door de paradijselijke sfeer van de omgeving. Hier beleef je de kracht van muziek in de natuur.
Lajos Sárközi speelt op vrijdag 31 mei 2024 van 21.30-22.30 uur in het Oranjewoud Paviljoen.
 
De kaartverkoop is gestart op 1 maart!
Meer informatie via de website van het festival: https://www.oranjewoudfestival.nl/programma/lajos-sarkozy-trio/
 

Zigeunernacht – Malac Banda Wageningen – zaterdag 1 juni 2024 20.00 uur

De datum is bekend! Zaterdag 1 juni vanaf 20.00 spelen naast Malac Banda zelf, meerdere zigeunerbezettingen in de sociëteit Ceres aan de Generaal Foulkesweg 1 B in Wageningen. Het wordt een waar feest voor jong, oud en alle leeftijden er tussenin. Kaarten zijn nu verkrijgbaar door te gaan naar de volgende website: link clubcollect tickets Zigeunernacht 1 juni 2024.
 
 
Het feest is natuurlijk niet compleet als niet ook een primas uit Boedapest de avond komt versterken: de absolute wereldklasse primas, Lajos Sarközy, geflankeerd door door zijn vaste cimbalist Gyuszi Csik en broer en bassist Rudy Sarközy zullen deze avond ook voor u spelen.
 

Foto: Sake Elzenga

Activiteiten worden mogelijk gemaakt met hulp van de donateurs van Stichting Magyar Nóta. Wilt u, of uw bedrijf of organisatie ook donateur worden, of een eenmalige donatie doen? Klik hier om naar de pagina te gaan om de mogelijkheden voor doneren te bekijken of direct een donatie te doen via iDEAL of PayPal/Creditcard.

Facebook